Жените најлесно слабеат на 32 години, еве ја причината

Loading...

Најдобро време за слабеење и држење на здрав план за исхрана кај жените е во 32-та година.Во едно истражување на компанијата Forza Supplements, мажите и жените признале дека 30-те години им биле пресвртни во животот, кога е во прашање физичката состојба и духот бидејќи сфатиле дека и понатаму сакаат да бидат фит, и да не се препуштат на нездравиот живот.
Дури половина од илјада испитаници, смета дека во подцните години од животот луѓето помалку се замараат со својот изглед па тешко ја одржуваат линијата и планот на исхрана. Околу 59 проценти од испитаниците кои биле на разни диети сметаат дека луѓето се најупорни во дваесетите години, бидејќи се слободни, често излегуваат и се забавуваат па сакаат да изгледаат најдобро што можат.
Иделна старост е 32 години за жените, бидејќи во тие години жените најчесто се мотивирани од мајчинството, и сакаат да изгледаат добро и по породувањето.Во едно истражување на компанијата Forza Supplements, мажите и жените признале дека 30-те години им биле пресвртни во животот, кога е во прашање фи

loading...