Женската љубомора е опасна!

Loading...

Според нив, потребно е да се работи на мерки на ублажување на љубомората кај жените. Тие разликуваат 5 вида на женска љубомора:
депресивна
хипертрофирана
параноична
манична
фобија од развод
 
Како дополнителна форма на манифестација на љубомората се сметаат нападите на хистерија. Кога една жена е љубоморна, во нејзиното тело се намалува излачувањето на серотонин, хормон на среќата и расположението. Ова предизвикува низа други хемиски реакциии кои се случуваат во ситуации кога жената почнува разговор за кој знае дека ќе резултира во конфронтирачки конфликт.
По случувањето на конфликтот, во нејзиното тело се лачи допамин, хормон на задоволството. Долгорочната женска љубомора може да доведе до целосно губење на самоконтролата и намалување на други ментални способности.
Извор: lady.mkСпоред нив, потребно е да се работи на мерки на ублажување на љубомората кај жените. Тие разликуваат 5 вида на женска

loading...