Жешка облога од ѓумбир: Го топи салото на стомакот преку ноќ!

Loading...

Доколку сакате вашето тело да биде затегнато испробајте ги облогите од ѓумбир! Со конзумирањето на ѓумбирот  ќе го забрзате метаболизмот, а со  тоа и ќе го изгубите вишокот килограми. Слично дејство има и облогата за тело о ѓумбир.Потребни состојки:
Лажица ѓумбир во прав
Неколку лажици  лосион за тело
 пластична фолија
крпа
еластичен завој
Крпите потопете ги во што потопла вода и замотајте го  делот од телото на кој сакате да ја ставите облогата од ѓумбир.
Оставете неколку минути за да се рашират порите. По потреба повторете ја постапката уште еднаш. Измешајте го ѓумбирот и лосионот за телото и  на саканото место намачкајте подебел слој од оваа мешавина. Потоа замотајте неколку пати со  проѕирната фолија. Преку фолијата ставете еластичен завој. Немојте да стегате премногу.
Оставете да делува барем четири часа, а доколку не ви претставува проблем и цела ноќ. На почетокот може да чувствувате пецкање. Не грижете се, тоа е знак дека маската делува. Оваа маска е добра, бидејќи ѓумбирот ја намалува маснотијата во телото.
Резултатите ќе бидат подобри доколку сте упорни,  се храните правилно и редовно вежбате. Исто така, со  додавање на ѓумбир во секојдневната исхрана, ќе го појачате делувањето на оваа маска и ќе изгубите повеќе сантимтри  во  струкот. Напомена: Имајте на ум дека резултатите ќе варираат од личност на личност. Сантиметрите кои ќе  ги изгубиле ќе зависат од вашиот метаболизам, нивото на активност и исхраната.Потребни состојки:
Лажица ѓумбир во прав
Неколку лажици  лосион за тело
 пластична фолија

loading...
Loading...