Згасна црната кутија: Се нурнуваат подморниците

Loading...

Бродовите кои трагаат по малезискиот авион кој е исчезнат речиси повеќе од еден месец повеќе не регистрираат сигнали од црната кутија.Тимовите кои трагаат по авионот и по црната кутија денес ќе прејдат во новата фаза од потрагата. Денес во водата ќе нурнат роботски подморници кои ќе ја бараат црната кутија, или пак самиот авион.

 
До сега се регистрираа сигналите со цел да се стесни кругот на потрагата пред да се прејде под вода. Австалискиот брод Ocean Shields кој во изминативе денови фати повеќе сигнали од црната кутија, денес наишол на голема нафтена дамка на површината на водата, за која се верува дека е направена од исчезнатиот авион.
Авионот исчезна на 8ми Март, со речиси 239 паници на него. Контролата на летови изгубила контакт со енго додека летал на Јужното Кинеско Море. Малезиските власти, според досегашните прибрани информации, верува дека авионот се урнал во водите на Индискиот Океан близу бреговите на Австралија.Тимовите кои трагаат по авионот и по црната кутија денес ќе прејдат во новата фаза од потрагата. Денес во водата ќе нурнат роботски подморници кои

loading...
Loading...