ЗИМАТА ГИ ЗАЛЕДИЛА: 4 лица починале од студ синоќа на сред улица!

Loading...

Потпаролката на Итна помош изјавила дека е зголемен ризикот од смрт на срцевите болесници бидејќи синоќа 4 личности починале на сред улица.Итната помош во текот на ноќта во Белград извршила 101 интервенција од кои 14 биле на јавни места, а се случило и сообраќајка во која една личност е повредена.
Потпаролката на Итна помош Нада Мацура изјавила дека е зголемен ризикот од смрт за срцевите болесници, бидејќи синоќа 4 личности починале на улица, поради што советувала поради ладното време без потреба да не се излегува од дома.
Исто така советувала да не се преоптеретуваат органите за варење со масна храна, како и ситост, ненаспаност, да се земаат топли чаеви, витамин Ц и лимон и да се носи адекватна облека.  Итната помош во текот на ноќта во Белград извршила 101 интервенција од кои 14 биле на јавни места, а се случило и сообраќајка во која една личност

loading...
Loading...