„Живеев од донирање на сперма, еве како функционира тоа“

Loading...

Белграѓанинот Б. Ж. (33) поради немаштија заминал во Лос Анџелес и на најневеројатниот можен начин заработувал пари за кирија- донирајќи сперма.Б. Ж. го мачела беспарицата, како и секоја друга млада личност, па во еден момент одлучил да замине да си ја побара среќата на друго место, поточно во Лос Анџелес.
„Ме мачеше  невработеноста, проблем кој го имаат скоро сите млади во нашата држава. Едно утро само се разбудив и одлучив да одам во Америка и тоа на слепо, со 300 долари во џеб“, раскажува 33-годишниот Белграѓанин.
Штом слетал на аеродромот во Лос Анџелес, среќата му се насмевала и здогледал тон закачени огласи. Преноќил на станицата и веќе следното утро се упатил на разговор во телемаркетинг.
„Веднаш почнав да работам, им се допаднав. Во Телемаркетинг најмногу сакааа странци, бидејќи сме имале поинаков акцент, а странките го сакале тоа, а со самото тоа сме добивале повеќе минути за разговор. Не беше толку платено, така што не се задржав долго, сепак животот во Лос Анџелес е прескап“ исткнува тој, и додава дека работел многу работи за да опстане, а понуди за нив  како што вели имало на секој агол.
По некое време, нашол работа во банка за сперма.
„Платив 100 долари за тестирање, кое се состоеше од проверка дали сум ХИВ позитивен, дали имам некои други болести, каков е квалитетот на спермата. Кога видоа дека се е во ред, потпишав договор на две години“.
Донирал сперма два пати неделно и за тоа бил плаќан 150 долари.
„Со тоа се занимавав 6 месеци, беше доволно, заработував 150 долари неделно, со тие пари ја плаќав  киријата. Животот во Лос Анџелес е скап, мораш постојано да работиш, но исто така без проблем можеш и да пронајдеш работа кога и да ти затребаат пари.“

Б. Ж. 6 месеци бил донатор на своите сперматозуите и главно не размислувл за тоа колку деца направил. Како што вели, му минувало низ глава повремено, но тој процес го гледал како обичен сегмент од животот, како лесен начин да заработи пари.
Иако, можеби за нашите простори е чуден вид на заработка и на тоа реагираме фрапантно, ова момче не се сретнало со негативни коментари.

„Во Америка тоа е нормална работа, многумина го прават ова, додека во Србија ваквиот вид на заработка е потполно непознат. Кога им го раскажував своето искуство на пријателите, не реагираа онака како што замислував. Целата таа пиказна ги воодушеви и гледаа на тоа како на добра работа, каде лесно можат да се заработат пари. На девојките не им раскажував нешто многу, но сепак ѝ кажав на една, откако престанав да се занимавам со тоа. Само се насмевна“, додава овој млад маж, кој откако се вратил во Србија почнал да работи во сериозна американска фирма која се занимава со техничка поддршка.
За повторно заминување во Америка ќе размисли, но како што вели убаво било додека траело.Б. Ж. го мачела беспарицата, како и секоја друга млада личност, па во еден момент одлучил да замине да си ја побара среќата на друго место, п

loading...
Loading...