Животни лекции од најфаталната италијанка: “Очите не се убави ако не плачат”

Богатото животно искуство на познатата италијанска глумица, но и тешкото детство, се причините за најубавите мисли за животот изјавени од неа. Софија Лорен има што да каже, а ова се нејзините најпознати цитати.1. Сексапилот е 50 % од она што го поседуваш и 50 % од она што луѓето мислат дека го поседуваш. 
2. Мораш да уживаш во животот. Секогаш опкружувај се со луѓето кои ти се допаѓаат, со кои можеш убаво да си разговараш. Постојат толку позитивни работи за кои треба да размислуваме.
3. Фустанот треба да биде како ограда од бодликава жица – да одговара на својата цел, но без скриени погледи.
4. После сите овие години сè уште сум вклучена во процесот на самооткривање. Подобро е да го истражувате животот и потоа да правите грешки, отколку да играте на сигурно. Грешките се дел од долговите кои човекот ги плаќа за да води луксузен живот.
5. Мајката секогаш треба да мисли два пати пред да постапи. Еднаш за себе и еднаш за своето дете.

6. Постои фонтана на младоста. Тоа е твојот памет, твојот талент, креативноста која ја внесуваш во својот живот и во животот на луѓето кои ги сакаш.
7. Погрешно е да се мисли дека откако ќе завршите со училиштето дека повеќе никогаш не треба да научите нешто ново.
8. Твоите очи не можат да бидат убави доколку не си заплакала барем еднаш.
9. Многу луѓе сметаат дека сакаат работи, но всушност не поседуваат сила, дисциплина. Верувам дека го добиваме она што силно го посакуваме.
10. Мислам дека заведувањето доаѓа од внатре. Тоа е нешто што го имаш или го немаш, тоа нема врска со градите, нозете или големите усни.
 
 
 1. Сексапилот е 50 % од она што го поседуваш и 50 % од она што луѓето мислат дека го поседуваш. 
2. Мораш да уживаш во животот. Секога

Пронајдете не на следниве мрежи: