ЗК Пелагонија ќе донира 100 тони сточна храна за сточарите од настраданите подрачја

ЗК Пелагонија АД Битола соопшти дека ќе донира 100 тони сточна храна, наменета за сточарите од настраданите подрачја, чии залихи беа уништени во невремето.Во наредните десет дена компанијата секојдневно ќе доставува по 10 тони храна во погодените подрачја, а доколку е потребно акцијата ќе продолжи и во наредниот период, односно сѐ до стабилизација на состојбата.Во наредните десет дена компанијата секојдневно ќе доставува по 10 тони храна во погодените подрачја, а доколку е потребно акцијата ќе продолжи и в

Пронајдете не на следниве мрежи: