ЗЛОСТАВУВАНАТА ДЕВОЈКА ПРАШАНА НА СРПСКА ТЕЛЕВИЗИЈА ДАЛИ УЖИВАЛА ВО СЕКСОТ СО НЕЈЗИНИОТ ТАТКО: еве што одговорила…

Loading...

Татјана Војтеховски, некогашна водителка на емисијата ,,Тренутак истине”, во 2009 година го поставила најморничавото прашање во историјата на српската телевизија!,,Дали доживеавте оргазам додека вашиот татко ве силуваше?” Прашањето беше упатено до такмичарката во квизот, која преживеала стравично сексуално злоупотребување во семејството.
Гледачите навикнати на сè и сешто, биле во шок, а јавноста неколку дена била згрозена од тоа. Но на тоа и останало. Емисијата продолжила да се емитува, а водителката Војтеховски да ја води. До сега не е разјаснето, кој, зашто и со кое право е поставено за на ваков начин да ја понижат учесничката и жртва на инцест.
Водителката после 6 години, одлучила да проговори за настанот, во моментот кога седум жени во Србија за неколку дена се убиени поради семејно насилство. Таа се обидела да докаже дека таквото морничаво прашање е ефикасно за спречување на други семејни насилства, но дали е тоа така?
Водителката изјавува дека кога ја прашала натпреварувачката што рекле психолозите на пробниот разговор, таа одговорила: ,,Јас сум сиромашна, но не дојдов тука за пари. Сакам мојата приказна да ја поделам со сите, да слушнат луѓето како продолжив со животот. Ако некому помогнам тоа е добро. Немав никој да ми помогне, па можеби јас ќе можам некому да помогнам”.

Психолозите не можеле да се изначудат колку всушност девојката била силна и стабилна и спремна да одговори на тоа прашање.
Првиот пат била силувана кога била уште во основно училиште. Нејзиниот татко ја тепал и со години ја силувал. Се заканувал дека ќе ги претепа нејзиниот брат и сестра ако некому каже. Неколку пати го пријавувала во полиција, но нејзината мајка ја терала да признае дека се е измислица и никој не и верувал. Никој не и верувал, но сите знаеле дека тука има нешто.
 На нејзиното прашање ,,дали уживала во сексот со својот татко”, таа одговорила позитивно.
Но оваа девојка всушност никогаш не ни уживала, едноставно, по долгогодишното силување, нејзиното тело реагирало. Ова често се случува кај жртвите од тој тип на насилство.
 Девојката на крајот од емисијата ја кажала својата порака, а таа била дека многу е важно да се пријави ваков настан, да кажете некому, можеби ќе можат да ви помогнат!,,Дали доживеавте оргазам додека вашиот татко ве силуваше?” Прашањето беше упатено до такмичарката во квизот, која преживеала стравично сексу

loading...
Loading...