Змија каснала двегодишно дете!

Лекарите се сомневаат дека детето било нападнато од шарка, па тоа со полесна клиничка слика било упатено на понатамошно лекување во Крагујевац.На подрачјето на Поморавскиот округ, во последните два месеци имало повеќе случаи од каснувања од змија, изјавила Драгана Тодоровиќ, која е инфектолог на Одделот за инфектологија во Општата болница во Ќуприја.
Таа додаде дека четири деца биле каснати од змија, од кои најмалото има 2 ипол години.
За среќа, оваа установа има доволно серум против змиски отров.На подрачјето на Поморавскиот округ, во последните два месеци имало повеќе случаи од каснувања од змија, изјавила Драгана Тодоровиќ, која е инфекто

Пронајдете не на следниве мрежи: