Знаела дека ќе умре, но сторила една благородна работа! Не може а да не заплачете

Елизабет на 33 години заболела од рак. Докторите ѝ кажале дека поради хемотерапијата нема да може да има деца. По три години лечење го победила ракот и останала бремена. Пресвртот бил прекрасен, но краткотраен.Неопходна била операција. Она што за Лиз, така ја викале Елизабет, било спас за нејзиното бебе би значело крај. Докторите  ѝ предложиле абортус.
„Одлуката беше лесна, најголемата моја желба е да имам дете и сакам да му дадам можност на тоа мало суштество да живее“, рекла таа.

Две недели пред терминот за породување, бил извршен царски рез, Лиз родила девојче, Лили.
Ракот напреднал значајно и се проширил на некои органи. Пет дена по раѓањето на малата Лили, Лиз го поминала денот со сопругот и детето. Следниот ден морала да се врати во болница. По само неколку дена Лиз ја изгубила битката со ракот.Неопходна била операција. Она што за Лиз, така ја викале Елизабет, било спас за нејзиното бебе би значело крај. Докторите  ѝ предложиле аборту

Пронајдете не на следниве мрежи: