Знаела дека умира но немала на кого да му го остави синот…Потоа се случило чудо

Loading...

Кога Триша Самерс дознала дека е болна од рак единствената грижа и била на кого да го остави синот Весли(8). Таа немала семејство на кое може да смета, но сепак нашла неверојатно решение….-Тој  е се што имам и сега морам да го оставам. Тоа е многу тешко. Се чувствувам многу лошо што тоа му го правам но тој ми вели „Мамо не си ти виновна“- вели Триша.
Решението за нејзиниот проблем го пронашла во болницата во која лежела. Медицинската сестра со која многу се зближила, има исто име како неа Триша Симан, сакала да посвои дете, па така се договориле синот да и го остави на неа.
-Кога влезе во собата знаев дека таа жена е посебна и почусвувтвував утеха. Чудно е, никогаш така не сум се чувствувала. Веднаш помислив дека таа ќе се грижи за мене- раскажува мајката.

 

Притоа, сестрата често се грижела за детето додека мајка му била во болница.
Од друга страна пак медицинската сестра била воодушевена од идејата но секако морала да разговара со својот маж и со другите деца кои ги има. Семејството секако рекло да.
Па така Триша и нејзиниот син се преселиле кај медицинската сестра со цел детето да се запознае со семејството на Триша.
Малиот Весли бил воодушевен: До сега немав никој освен тебе мамо. Досега…
Мајката сега може да биде спокојна затоа што ја донела вистинската одлука. -Тој  е се што имам и сега морам да го оставам. Тоа е многу тешко. Се чувствувам многу лошо што тоа му го правам но тој ми вели &bdquo

loading...
Loading...