Знаеме што ќе правите денес во 19:37 часот!

Најновото британско истражување покажало дека поголемиот број од луѓето водат љубов во сабота околу 19:37 часот.Најновото британско истражување покажало дека поголемиот број од луѓето водат љубов во сабота околу 19:37 часот.
Според резултатите од анкетата, 44 отсто од испитаниците го одбрале токму ова време за секс.
На второ место од идеалните денови за водење љубов е недела (24 отсто) а трето место петок (22 отсто).
Викендот е очигледно најповолен за секс и тоа не е случајно. Преоптоварени со секојдневните обврски и работа, луѓето го планираат времето за секс тогаш кога најмногу им одговара. Разликата помеѓу моментот на најголемите возбудувања и акција е исто така индикативен: во сабота на пример повеќето од паровите стануваат „немирни“ околу 16:33, но акцијата настапува дури 3 часа подоцна.
Истражувањата покажуваат дека многу е мал бројот на луѓе кои имаат спонтан секс. Повеќето од нив го планираат.

 

„Планирањето на сексот може да делува како најнеромантична работа на светот, но редовната физичка интимност го претставува клучот на среќната врска,“- објаснува Ричард Лонгхерст, косопственик на сајтот Lovehoney кој го спроведе ова истражување.
„Ако планирањето е единствен начин да се најде време за секс, зошто да не?“
Анкетата исто така покажува дека најмногу љубов се води во текот на летните денови. Второ „најжешко“ годишно време за секс е зима. На трето место е пролетта, а на последно есен.Најновото британско истражување покажало дека поголемиот број од луѓето водат љубов во сабота околу 19:37 часот.
Според резултатите од анке

Пронајдете не на следниве мрежи: