Знаете ли колку трае женскиот оргазам?

Loading...

За разлика од машкиот, кој трае само неколку секунди, женскиот трае многу подолго.Благодарение на вредните научници од Универзитетот Рутгерс од Њу Џерси и нивни скенери, сега знаеме дека задоволството кај припадничките на понежниот пол е толку силно, што поедини делови од нервниот  систем, посебно оние задолжените за болка, сами се исклучуваат.
Во експериментот научниците побарале од жените да се самозадоволуваат и да подигнат рака секој пат кога ќе доживеат оргазам. Резултатите покажале дека женскиот оргазам трае 15 секунди, што е повеќепати подолго отколку траењето на оргазмот кај мажите.
Некои од испитаниците кревале рака неколку пати во текот на една сесија, и тоа само неколку секунди по веќе доживеаниот оргазам.
-Оргазмот влијае на 30 различни делови на женскиот мозок, меѓу кои и оние што се одговорни за емоции, допир…. Резултатите покажале дека кај дамите оргазмот трае прилично долго и тие може да доживеат неколку во текот на еден сексуален однос- вели професорот Бери Комисарук, кој го водел  истражувањето.Благодарение на вредните научници од Универзитетот Рутгерс од Њу Џерси и нивни скенери, сега знаеме дека задоволството

loading...
Loading...