ЗНАЕТЕ ЛИ ШТО Е „СЕКСТИНГ“?- Ќе се шокирате кога ќе видите на колку години вашите деца почнуваат да праќаат разголени фотографии

Loading...

Секстинг е нова занимација на клинците, но како и што самото име кажува, не е баш прилагодена за нивните години.Секстинг се дефинира како праќање и примање на пораки со експлицитна или сугестивна сексуална содржина и можеби таквата активност не ни било чудно да ја користат исклучиво возрасни.
Меѓутоа, најновите податоци, кажуваат дека повеќе од 80 отсто од младите во изминатата година се занимавале со секстингот, а таквиот тренд оваа година на големо продолжува.
Психолозите, секстингот го сметаат за ризична активност која е поврзаната со различни сексуални однесувања како прерано стапување во сексуални односи и се почесто практикување на секс без заштита.
Единственото добро е тоа што таквата експлицитна комуникација може да делува позитивно на целокупната комуникација на двајца луѓе кои се во врска и на нивното задоволство.
А еве уште неколку интересни податоци поврзани во врска со секстингот кој би можел да ги вознемири родителите.
-11 отсто од девојчињата на возраст од 13 до 16 години се вклучени во праќање или добивање на пораки и фотографии кои имаат сексуална конотација
-40 отсто од девојките секстингот го сфаќаат како шега, но 34 отсто од нив го практикуваат бидејќи така се чувствуваат секси
-17 отсто од младите примените фотографии ги препраќаат на некоја другарка или другар, а 55 отсто ги споделуваат со повеќе луѓе
-70 отсто од нив секстингот го практикуваат со своето момче или девојка, а 61 отсто признаваат дека голите фотографии ги пратиле под притисок, барем еднаш.
По ваквите податоци, можеби не би било лошо да го пречешлате телефонот на своите малолетни деца.Секстинг се дефинира како праќање и примање на пораки со експлицитна или сугестивна сексуална содржина и можеби таквата активност не ни било чудно

loading...
Loading...