Знаевте ли дека џвакањето мастика предизвикува брчки?

Loading...

Колку и да звучи неверојатно, сепак џвакањето на мастика влијае врз создавањето на брчките на лицето.Дерматологот Џенет Ву изјавил дека за појавата на брчките покрај штетните сончеви зраци влијаат и следниве фактори:
-пиење на пијалок од пластична цевка
-спиење на едната страна на нашето лице и
-константно џвакање на мастика!
Избегнете ја оваа навика, доколку не сакате да остарите пред време! :)Дерматологот Џенет Ву изјавил дека за појавата на брчките покрај штетните сончеви зраци влијаат и следниве фактори:
-пиење на пијалок од пл

loading...
Loading...