Зошто чевлите на Кристијан Лобутин имаат црвен ѓон?

Loading...

Поради небесно високите потпетици и препознатливиот секси црвен ѓон, чевлите на Кристијан Лобутин станаа најпосакувани чевли на сите времиња. Ѓонот на неговите чевли е црвен од 1993 година, а како инспирација на Лобутин му послужил лакот за нокти.Кристијан Лобутин почнал да скицира чевли како тинејџер, а првата работа ја добил во едно кабаре како костимограф. Модните критичари сметаат дека тоа е причина за неговата опсесија за високи потпетици.
Лобутин дизајнирал чевли за познати брендови како Шанел, Ив Сент Лорен и Мод Фризон, а првиот салон го отворил во 1991 година. Иако неговите чевли биле многу популарни, Лобутин ѓоновите ги обоил во црвена боја дури во 1993 година. На идејата дошол случајно, откако го видел црвениот лак за нокти на својата асистентка. Обоил црни ѓонови за да види каков ќе биде резултатот, а потоа одлучил сите чевли да ги подвлече со црвена боја.
Останатото е историја. Кристијан Лобутин почнал да скицира чевли како тинејџер, а првата работа ја добил во едно кабаре како костимограф. Модните критичари сметаат дека т

loading...