Зошто девојчињата се под притисок да изгледаат како порно ѕвезди?

Loading...

Немојте однапред да одбивате да се дружите со неговото семејство. Потсетете го да ги побара, предложете посета на неговото семејство, организирајте заеднички ручек или пак сами одберере подарок за неговата мајка.
Зошто се повеќе девојчиња сакаат да изгледаат како порно ѕвезди?
Девојчињата се се повеќе под притисок, сакаат да постигнат изглед на порно ѕвезда. Причината за тоа е онлине порнографијата предупредуваат експертите.
Ученичките во основните училишта се повеќе се трудат да изгледаат како ѕвездите од филмовите за возрасни. Па се повеќе е актуелна естетската хирургија дури и кај малолетните. Посакуваното тело е главна цел на девојчињата. Се трудат да имаат тенок струк, долги и тенки нозе и големи гради.
Но и момчињата не заостануваат и тие сакаат да имаат девојки кои би изгледале како порно актрките.
Експертите препорачуваат да се едуцираат децата за тоа дека повеќето луѓе не можат да изгледаат така. Проблемот мора детално да се разработи, и да се намали интернет порнографијата.
Девојчињата на 13 и 14 години почнуваат да чувствуваат притисок во врска со тоа како треба да изгледаат за да им се допаднат на момчињата.
Едноставно мора да бидете задоволни од она што сте.
 Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Немојте однапред да одбивате да се дружите со неговото семејство. Потсетете го да ги побара, предложете посета на него

loading...