Зошто е добро почесто да мастурбирате

Loading...

Неодамнешното истражување на AdamandEve.com покажало дека 27 % од Американците признаваат дека мастурбираат еднаш до два пати неделно. Но, зошто е добро редовно да мастурбирате освен поради уживање?Мастурбацијата е дел од здрвиот сексуален живот- вели сексологот Глориа Браме.
Според зборовите на експертите, има многу здрваствени предности и токму поради тоа мажите треба секојдневно да го прават тоа. Но зошто?
1.Го намалува ризикот од рак.
Оние кои мастурбираат пет пати неделно имаат за една третина помали шанси да се разболат од рак на простатата.
2. Помага при одржување на цврстината на пенисот
Со годините се губи и цврстината на мускулот, па редовниот секс или мастурбацијата помага за одржување на цврстината.

 
3.Помага подолго да имате секс
Спречува прерана ерекција.
4.Го зајакнува имунитетот
Помага во зајакнување на вашиот имунитет.
5.Го подобрува расположението
Оргазамот е најдобриот природен извор на позитивна енергија.Мастурбацијата е дел од здрвиот сексуален живот- вели сексологот Глориа Браме.
Според зборовите на експертите, има многу здрваствени предно

loading...
Loading...