Зошто е важно дали Барби има универзитетска диплома?

Најновите истражувања објаснуваат зошто Барби играчката има различна цена.
Причината не е квалитетот на изработката туку нејзината „професија“. Барбиките со добро платени професии, во просек чинат 10 долари повеќе од оние кои обавуваат професии кои не се перспективни.
Родителите сметаат дека играчките може да влијаат на професионалната ориентација на нивните деца. Затоа родителите се спреми да платат повеќе само да им дадат добар пример на своите деца.
Имено, Барби е со децении најпопулатна играчка кај девојчињата во светот, и покрај тоа што педагозите укажуваат на тоа дека преслабата русокоса дава погрешен пример за децата.
Нејзините нерални пропорции не влијаат само на девојчињата туку и на момчињата.Најновите истражувања објаснуваат зошто Барби играчката има различна цена.
Причин

Пронајдете не на следниве мрежи: