Зошто имаме секс за една ноќ?

Loading...

Дали некогаш сте имале секс со некој кој во „нормални услови“ не би го ни погледнале? Доколку одговорот е „да, најчесто причината за тоа се сведува дека аклохолот е виновен што сте имале непланиран секс со некој кој  е далеку под вашите стандарди при избор на партнер за секс.
Но, грешите. Според истражувањата дојдено е до заклучок дека алкохолот не е  влијае на зголемена привлечност кон спротивниот пол односно не ги прави поатрактвни припадниците на спротивниот пол, туку само ги зголемува нашите скриени желби. Кога сме под дејство на алкохол тоа не значи дека луѓето ни изгледаат попривлечни, туку еднставно само нашата потреба за секс станува појјака.  Но, вистина е дака кога сме под дејство на алкохол имаме поголема самодоверба и затоа сме склони кон флерт и необврзувачки секс за една ноќ. Па, не е се во лошото вино…Дали некогаш сте имале секс со некој кој во „нормални услови“ не би го ни погледнале? Доколку одговорот е

loading...