Зошто мажот е несреќен во бракот?

Loading...

Еве дел од причините што најмногу ги мачи мажите во брачниот живот. Ги доживувате како банкомат или мајстор за домашни поправки
Мажте сакаат да се чувствуваат ценето, посебно ако се вратиле од работа која за нив е многу стресна. Моментот кога ќе ја поминат влезната врата не е идеален за да им дадете список на работи кои треба да ги купат во продавница или да ги направат во домот.Брачните тераевти советуваат триесет минутна меѓузона во која мажот ќе се адаптира дома, а жената на неговото враќање во семејното гнездо.
Сте престанале да имате забавни активности
Додека сте биле во врска сте ја делел љубовта кон спортот, готвењето или читањето книги? Мажите не сакаат кога бракот ќе им ја укине забавата во животот. Да, тие имаат пријатели со кои можат да отидат на фудбал или пиво, но би сакале заедно да уживате во некоја забавна активност. Терапевтите советуваат да најдете еден ден во неделата или месецот кога ќе се посветите токму натоа.

Сакаат повеќе секс
Во почетната фаза на врската не сте можеле да ги тргнете рацете еден од друг, но сега поминуваат месеци без страствен занес на чаршафите? Во долгогодишен брак тоа е нормално. Но имајте на ум дека либидото на мажот е лесно скротлива ѕверка ако се најде слободно време за попатни уживања.Ангажирајте го баба – сервисот за чување на децата, опуштете се во купка и препуштете му се на сензуалното истражување.Ги доживувате како банкомат или мајстор за домашни поправки
Мажте сакаат да се чувствуваат ценето, посебно ако се вратиле

loading...
Loading...