Зошто не треба целосно да им верувате на објавите на луѓето на Фејсбук?

Loading...

Секој на Фејсбук изгледа како да води прекрасен живот. Забавни авантури, длабоки романтични врски, неверојатна работа.Сето ова понекогаш може да ве натера да се чувствувате несоодветно. Но, тоа е и лага. Никој не е толку среќен како што неговиот ѕид на Фејсбук тврди и овој остроумен краток филм на HigtonBros го потврдува тоа, пишува Sploid.
И така, следниот пат кога ќе ви падне незгодно за неверојатниот живот на ваш пријател на социјалната мрежа, не заборавајте дека тој најверојатно го украсува искуството, макар и потсвесно.
На крајот на краиштата, Фејсбук е едно нарцистичко игралиште во кое најдобрите, повеќето забавни и најбитни аспекти од нашите животи стануваат јавнни. Истовремено, рутината која нѐ окружува речиси цело време, не се објавува. 
Веројатно, речиси сите публикации кои ги гледате на Фејсбук, се „измени“ на еден или друг начин, за да изгледаат (во најдобар случај) како едно деформирано огледало на вистинскиот живот. А во најлош случај – не се ништо повеќе од еден измислен филм за тоа како некои луѓе сакаат да изгледаат пред другите.
Одлука? Само живејте го животот, фокусирајте се на оваа реалност и игнорирајте го циркусот на социјалните мрежи.Сето ова понекогаш може да ве натера да се чувствувате несоодветно. Но, тоа е и лага. Никој не е толку среќен како што неговиот ѕид на Фе

loading...