Зошто не треба да јадете паштета?! Свински и говедски опашки,тетиви, уши кожа и многу канцерогени адитиви се дел од нивниот состав!

Балканските паштети и месните нарезоци имале многу повеќе канцерогени адитиви, масти и вода од дозволените вредности, а утврдено е дека во месните преработки се ставани свињски и говедски рилки, опаши, тетиви, уши и кожа. Паштетата содржи таканаречена сокриена маст. Се чини дека јадете месо, а всушност од вкупната количина, 40 отсто секогаш е свинска маст, внатрешна маснотија и свинска кожа. Голем број адитиви се зазлужни за оваа успешна измама.
Лабораториите предупредуваат дека во преработките од месо има зголемено количество полифосфати и натриумнитрат како емулгатор кој предизвикува рак и го уништува калциумот во коските, поради што е посебно опасен за деца и трудници.
Прочитајте повеќе за резултатите од ова истражување на najadise.mkПаштетата содржи таканаречена сокриена маст. Се чини дека јадете месо, а всушност од вкупната количина, 40 отсто секогаш е свинска маст, внатр

Пронајдете не на следниве мрежи: