ЗОШТО ОВА СЕ КРИЕ ОД ЈАВНОСТА? 10 најголеми предизвикувачи на рак кои секојдневно ги користиме

Loading...

За овие десет предизвикувачи на рак се премолчува бидејќи фармацевтската индустрија сака да заработува на оваа тешка болест, тврдат на алтернативни интернет страници на кои е објавена листа на истите.1.Хормони во месо и млеко
Голем број на домашните животни се хранат со вештачки хормони за да добијат на месо и млеко. Вештачките хормони предизвикуваат воспаленија, депресија, рак и низа други болести.
2.Мамографија, стоматолошки рендгенски зраци, скенери на аеродром
Да, станува збор за смртоносни зраци кои може да предизвикаат рак!
3.Алуминиум во дезодоранисте и антиперспирантите
Најчести причинител на ракот на дојката е  алуминиумот во десодорансите. Користете домашни и органски дезодоранси.
4.Токсична козметика
Низ кожата овие отрови без никаков проблем патуваат во крвотокот и создаваат одлична подлога за рак.
5.ГМО соја и пченка
Ако сте љубител на сојно млеко префрлете се на некое друго бидејки…Сојното млеко содржи хемаглутинин, состојка која цревните крвни зрнца ги претвора во грутки. Освен тоа, сојата го зголемува естрогенот. Купувајте органско млеко какво и да сакате.

 
6. Вештачки засладувачи
Аспартамот е главна состојка на вештачките засладувачи. Злогласниот аспартам се наоѓа скоро во сите гуми за џвакање, лекови и поголемиот дел од храната. Префрлете на јаворов сируп, мед или суров органски шеќер.
7. Флуоризирана вода
Не, тоа не е минерал кој се наоѓа во природата ниту ја прочистува водата која поминува низ цевките. Флуорот всушност ја загадува водата и ги измива минералите од нашето тело и го ослабнува имунитетот со тоа. Пијте изворска вода.
8. Лекови, вакцини
Побарајте искрен лекар кој ќе ви даде совети за животниот стил и исхрана како превенција за рак. Отстранете ги лековите на големите фармацевтски компании со познати имиња на кои единствена цел им е заработка и на кои вашето заболување им е од голема корист.
9. Вештачки бои за храна и конзерванси адитиви.
Скоро секоја вештачка боја за храна е произведена во лабараторија. Силните конзерванси буквално ги гушат вашите ќелии и ги претвораат во ќелии на рак. Свртете се кон шареното органско овошје и зеленчук, житарици, боранија, семиња. Здраво е а и чинијата е поубава….Не купувајте конзерви.
10. Комерцијални сапуни, шампони, пасти, креми…
И повторно тоа што се применува на кожата, косата или забите завршува во вашиот крвоток. Правете сами или купувајте органска природна козметика. Постои изрека која вели: „Не ставам на кожата ништо што не можам да го изедам“.1.Хормони во месо и млеко
Голем број на домашните животни се хранат со вештачки хормони за да добијат на месо и млеко. Веш

loading...
Loading...