Зошто плачат жените, а зошто мажите?

Loading...

Кога се чувствуваме тажно или несреќно ни се случува да пуштиме по некоја солза. Меѓутоа, постојат посебни работи кои можат да не наведат да плачеме.Сите ние плачеме кога губиме драга личност, домашен миленик или доживееме некоја друга траума, што е природно и нормално. Сепак, плачеме понекогаш и кога не е се така црно, кога гледаме тажен филм или ни наидуваат солзи радосници кога ќе чуеме убава вест.
Жените се чувствителни битија и често знаат да се расплачат, додека мажите се нешто посилни или барем во јавност се воздржуваат од тоа да пуштат по некоја солза. Знаете ли што припадниците на двата пола најлесно ги расплакува?

Најновото Британско истражување покажало дека женскиот плач најлесно го предизвикуваат мажите! Дури 75 проценти од дамите признаваат дека се расплакале заради некоја постапка на својот партнер.
Ни мажите не се имуни на несогласувањата со својата драга, па така заради љубовни проблеми барам понекогаш се исплачуваат 63 отсто од испитаниците. Сите ние плачеме кога губиме драга личност, домашен миленик или доживееме некоја друга траума, што е природно и нормално. Сепак, плачеме понекогаш

loading...
Loading...