Зошто принцезите на Дизни секогаш носат носат сино?

Loading...

Додека ги гледавме Принцезата Јасмин, Бела, Пепелашка и Ариел сите ние пропуштивме многу важен факт. Сите омилени хероини од познатите цртани на Дизни се облечени во сина боја.Леатрис Еисман од институтот за бои кажува дека ова е така за на девојките да им се даде повеќе моќ и маженственост.
Но, има и друга причина зошто принцезите на Дизни носат сина боја, а тоа е поради тоа што е позитивна боја.
 Леатрис Еисман од институтот за бои кажува дека ова е така за на девојките да им се даде повеќе моќ и маженственост.
Но, има и друга причин

loading...