Зошто жените сакаат мажи со брада?

Loading...

Во месец ноември кој е посветен на мустаќите се спроведуваат различни кампањи за поддршка и едукација во борбата против ракот на простатата, а мажите тоа можат да го поддржат ако не се бричат.Зошто жените сакаат мажи со мустаќи и брада? Па, за почеток, отсекогаш мажите сакале да ја покажат својата мажественост со брада и мустаќи, кои биле симбол на моќ. Верувале или не, во текот на средниот век, допирањето на брадата на друг маж била навреда.
Како што покажа истражувањето, 98 отсто од мажите на списокот 100 најбогати луѓе на Форбс, немаат брада, но од друга страна, еднаков процент од опасните фраери – моторџии, каубојци, воини и слични ликови имале или едно или друго.
Интересно е исто така, дека истражуањето покажало дека жената во криза има повеќе доверба кај луѓето со мустаќи и брада, а научниците тоа го објаснуваат со симболика на зрелост и мудрост која ги следи влакната на лицето.
Жените сакаат мажи со зрел изглед, со брада од десетина дена, покажа истражувањето во кое на жените им покажувале фотографии на мажи во четири фази, од мазно избричен до целосно израсната брада. Многу над  половина се одлулчиле за десетина дена стара брада.
Другите се одлучиле за тридневна брада, како што има Џорџ Клуни, така што овој месец секој маж може да го искористи за испробување на оваа теорија. Среќно! 
КурирЗошто жените сакаат мажи со мустаќи и брада? Па, за почеток, отсекогаш мажите сакале да ја покажат својата мажественост со брада и мустаќ

loading...
Loading...