Мисиркино во сос од лимон и лук

Мисирикиното месо е одличен извор на протеини и треба да го имате во вашето мени барем еднаш во неделата.
Мисиркиното месо содржи 20% помалку калории и 75% помалку масти од пилешкото, а има двојно повеќе витамин Б, железо и цинк. Исто така содржи повеќе протеини од други видови месо и е доста вкусно.

Ако сакате да готвите цела мисирка, една исчистена птица за готвење во просек тежи од 2 до 8 килограми, а најпогодни за готвење се оние меѓу 3 и 5 кг. Кога се пече мисиркиното месо, потребни се 40-тина минути за подготовка на килограм месо.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.