Паста од лук која ќе ја подготвите за минута, а потребни ви се само две состојки


Пастата од лук е едноставна мешавина од лук и маслиново масло која ќе ви го олесни животот и готвењето. Тоа не само што ќе ве спаси од сечкање, туку ќе имате подготвен инстант зачин во фрижидер, без разлика дали треба само да го збогатите вкусот на јадењето, да направите запршка или да направите некој сериозен сос на база на лук.

На полиците во супермаркетите сè почесто може да најдеме паста од лук, но за разлика од продавницата, оваа домашна нема додатоци и конзерванси, е неспоредливо поевтина и има многу повеќе вкус. Домашната паста од лук може да се чува во фрижидер до две недели. Но, можете да го замрзнете во помали порции – од лажичка или две, или што и да мислите дека е пристојна порција за вашите навики и потреби, а садот за мраз лесно може да стане сад за паста од лук.

Пастата од лук можете да ја збогатите со свежи билки, на пример магдонос или млад кромид, црн пипер, пармезан или лажичка свеж сок од лимон. Што се однесува до мерењата и мерењата, пресметајте дека едно чешне лук ќе замени околу половина лажичка паста од лук. Пред да ја чувате вашата паста од лук во фрижидер, покријте ја со тенок слој маслиново масло, за да остане свежа подолго, советува Punkufer.

Состојки:

– 4 чешниња лук
– 4 лажички екстра девствено маслиново масло

Подготовка:

– Излупете го лукот и исчистете го.

– Додадете лук и масло во процесор за храна или блендер.

– Мешајте додека не добиете мазна паста.

– Да се ​​чува во сад кој може да биде херметички затворен и во фрижидер.

– Реклама –

Пронајдете не на следниве мрежи: