Принцезата Дијана важи за најомилениот член на кралското семејство досега. Нејзиниот живот се пишува со децении по нејзината трагична смрт, а стилот на принцезата и денес инспирира многумина.Интересно е што принцезата имала посебен режим на исхрана, не била љубител на месо, а како некој што се борел со булимија внимавала што јаде.Личниот готвач на принцезата Дијана, Дарен МекГрејди, на својот канал откри како му било кога првпат почнал да работи во Бакингемската палата, но и како била неговата прва средба со принцезата.Говорејќи на својот канал, тој откри и кое јадење е неопходно на нејзиното мени, а таа го јадела три пати неделно. Станува збор за полнети пиперки, традиционален балкански специјалитет.Бидејќи принцезата не беше љубител на месо, а јадеше јагнешко само понекогаш, посебно јадење и’ беа пиперките, но полнети со зеленчук.Компоненти:
1 пиперка
1/2 тиквички
1 грст ориз
2 печурки
2 лажици зачинет сос од домати
малку моцарела
малку пармезан
Подготовка:Исечете ја пиперката на половина и исчистете ја. Намачкајте го со малку маслиново масло и ставете го во рерна да се пече. Во меѓувреме направете го филот од зеленчук.Во тавче пропржете ги тиквичките исечкани на коцки, додадете неколку исечени печурки и прелијте со доматниот сос. По неколку минути додадете пармезан, моцарела и варен ориз.Кога пиперките се готови, наполнете ги со филот и одозгора наросете уште малку пармезан. Ставете ја во рерна малку да порумени. Послужете така што на чинија ќе истурете малку топол доматен сос и одозгора со пиперка.