За еден час ќе биде надвор од масата
Полнетите јајца се одлично мезе за секоја пригода, а различните филови ќе ги задоволат и најпребирливите непца.
Покрај тоа што се вкусни, се прават многу брзо, па за помалку од половина час на трпезата ќе имате совршено мезе кое ќе ги воодушеви и гостите и семејството.
Состојки:
Подготовка:
Истурете вода во големо тенџере, додадете јајца и оцет. Оставете ги јајцата да се варат, а во меѓувреме подгответе го филот.
Киселите краставички, шунката и морковот ситно исечкајте ги, па измешајте ги со мајонезот и сенфот.
Додадете сол и бибер по вкус.Варените јајца излупете ги, исечете ги на половина и извадете ги жолчките.
Додадете ги жолчките во филот и сè добро измешајте.
Наполнете ја внатрешноста на јајцето со фил.
Одозгора ставете ја сечканата лута пиперка и магдоносот.
Рецепт за триаголна баклава: Торта што ги красеше излозите на слаткарниците во поранешна Југославија
Пилешка салата во форма на елка: Декоративна и вкусна
Рецепт за најмеки кифлички цимет: Пециво што се топи во уста
Пронајдете не на следниве мрежи: ©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.