Мега-популарната Александра Пријовиќ го откри својот идеален рецепт за едно од омилените јадења на многу Македонци: Сопругот не може да им одолее…

Александра Пријовиќ (28 г.) ги докажа своите пејачки способности, а сега се знае дека пејачката е добра и во кујната. Таа ги воодушеви обожавателите со рецепт за полнети пиперки, а најмногу не им одолеал на оваа храна нејзиниот сопруг Филип. 

Денес продолжува судењето за убиствaта на Вања и Панче
Со изведување на докази од страна на Обвинителството во Основниот кривичен суд Скопје денеска во 10 часот треба да продолжи судењето за двојното убиство на малолетната Вања Ѓорчевска и велешанецот Панче Жежовски.На минатите рочишта …
Метео: Видете какво ќе биде времето денес
Од УХМР јвуваат дека времето денеска ќе биде претежно облачно, наутро по котлините ќе има услови за појава на магла. Претпладне претежно во југоисточните делови ќе има повремени локални врнежи од дожд. Ќе дува …

„Морав да го снимам овој историски момент. Благодарам на мајка ми за помошта преку видео повик“, рекла пејачката во видеото на социјалните мрежи, а потоа го споделила својот рецепт за српскиот магазин Gloria.

Потребни состојки за полнетите пиперки на Александра Пријовиќ

600 грама мелено месо

две „глави“ црвен кромид

100 грама ориз

едно јајце

една лажица црвен пипер во прав

два домати

12 пиперки

една лажица брашно

0,5 литри сок од домат

масло

сол

бибер

„Пиперките треба да се измијат, да се отстранат стеблата и да се отстранат семките. Црвениот кромид треба да се сецка ситно и да се пржи на малку масло. Додадете мелено месо и зачини по желба“, изјавила Александра Пријовиќ за српскиот магазин.

„Сè кратко промешајте и додајте ориз и јајце. Со оваа смеса треба да се полнат пиперките, а кога ќе се наполнат затворете ги отворите на пиперките со кришка свеж домат. Наредете ги пиперките во длабок тенџере и покријте ги со вода. На тивок оган се варат околу еден час. Потоа во садот ставете малку масло, лажица брашно и кратко пропржете, па додадете ја слатката пиперка. Прелијте го сосот со пиперките, додадете сок од домати и варете уште 15 минути“, гласи рецептот на најбараната балканска ѕвезда во моментот.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.