Арсенал ако не успее да го купи Каиседо, ќе тргне по фудбалер на Челси

Арсенал силно се обидува да дојде до потписот на Каиседо, на Брајтон бара многу за својот фудбалер, топчиите кројат и план Б.

Арсенал го исконтактирал Челси за можноста да го ангажира Жоржињо на кој договорот му истекува по крајот на оваа сезона.

Се верува дека Жоржињо е опција за Арсенал доколку не успеат да го ангажираат Каиседо од Брајтон.

Челси е отворен за продажба на Жоржињо, но можно е да побараат сума која ќе биде превисока за играч на кој му истекува договорот за шест месеци.

Пронајдете не на следниве мрежи: