Ахмети: ДА за Европа, НЕ за Русија

Али Ахмети во својот говор во Гостивар им се обрати и на лидерите потписници на Европскиот Фронт, на кои им кажа да сметат на него како на нивен голем брат, кој никокаш нема да ги предаде.

„Денеска е моментумот, сега или никогаш, за да бидеме заедно, да бидеме посилни, бидејки ризикот од Истокот ни доаѓа. Се движи оружје, дури и атомско, затоа ни треба единство, ни треба силното дејство, за да бидеме наспроти сите други, со силни мандати, за да правиме мирољубиви политики, за да навистина да и кажеме ДА на Европа, и силното НЕ на Русија. Нашиот преродбеник, Наим Фрашери, кажал: „За Албанците сонцето изгрева на запад“, и оваа негова порака тропна на свеста на сите нас, а минатото да го оставиме зад нас“, рече Ахмети.

Пронајдете не на следниве мрежи: