Еве како можете сами да направите бадемово млеко

Домашното бадемово млеко трае само неколку дена во фрижидер, затоа направете онолку колку што мислите дека ќе испиете во рок од неколку дена.

Можно е да го загреете бадемовото млеко на шпорет за да го пастеризирате и да го продолжите рокот на траење, но на тој начин ќе се уништат голем дел од хранливите материи.

Започнете со сооднос од 1 шолја бадеми со 2 чаши вода. Ако сакате поретко млеко, следниот пат користете повеќе вода. Можете да додадете засладувачи како мед, шеќер, сируп од агава или јаворов сируп.

Начин на подготовка:
Бадемите сипете ги во сад и покријте ги со приближно 0,15 децилитри вода. Оставете ги на работната површина покриени со крпа преку ноќ или во фрижидер до 2 дена.
Исцедете ги бадемите од водата и исплакнете ги со ладна вода. Во овој момент, бадемите треба да бидат малку крцкави кога ќе се исцедат.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.