Згасна бугарскиот клуб „Иван Михајлов“, избришан е од регистарот

Бугарскиот културен клуб „Иван Михајлов“ денеска згаснува и е избришан од регистарот.

Причината за престанок е со одлука на Министерството за правда. Централниот регистар постапил по службена должност по донесено решение од министерството.

Причината, се вели, е поради неусогласување на името со измените во Законот за здруженија и фондации. Упатството било испратено до Централен регистар од министерството на 17 март.
Претходно, бугарскиот клуб најави дека правдата ќе ја бара во Меѓународниот суд за човекови права.

Пронајдете не на следниве мрежи: