Зоран Верушевски доби над 2,5 милиони денари отштета за „Пуч“

Loading...

Зоран Верушевски, поранешниот разузнувач и актуелен советник за безбедност на премиерот Зоран Заев доби отштета од над 2, 5 милиони денари за „Пуч“. Тој не се појави во Судницата за пресудата со која доби 42.000 евра како отштета за „Пуч“.
Само како потсетување, Верушевски беше притворен веднаш по бомбите, со обвинувања за неовластено поседување на службениот пиштол, а потоа и за велепредавство и шпиунажа.

loading...