ЗОШТО НАУКАТА ГО ОДСТРАНИЛА “ЕТЕРОТ” ОД ПРВАТА ТАБЛИЦА НА МЕНДЕЛЕЕВИОТ СИСТЕМ?

Главниот проблем е енергетскиот!

Имено, игнорирањето на улогата на етерот на Земјата им овозможува на научниците да направат лажен (а во исто време и незгоден) заклучок дека луѓето можат да произведат енергија за нивните дневни потреби само со горење, т.е. неповратно уништување на супстанцијата (горивото). Оттука и лажната теза во денешната енергетска индустрија за недостаток на реална алтернатива. И ако е така, останува само да кажеме една работа: да се произведе атомска енергија (еколошки највалкана) или од гас, нафта и јаглен, представува загадување и труење на сопственото живеалиште без никаква мерка.

Имено, игнорирањето на улогата на етерот на Земјата ги охрабрува сите современи нуклеарни научници итрински да бараат „спас“ во раздвојувањето на атомите и елементарните честички во специјалните скапи синхрони забрзувачи. За време на овие монструозни и крајно опасни последици, експериментите бараат да се открие таканаречената „кварк-глуонска плазма“ што понатаму би ја користеле наводно „за придобивката“, во согласност со нивните персонализации – како „примар“ (терминот на овие нуклеарни научници), според нивната лажна космолошка теорија што ја нарекуваат – Биг Бенг.

Забелешка, проценуваме дека ако се оствари овој „скриен сон на сите модерни нуклеарни физичари“, ненамерно ќе се случи дека најверојатно ќе биде крај на кој било живот на земјата и крајот на самата планета Земја, создаден од човечка рака. Навистина „Биг Бенг“ на глобално ниво, не фиктивно, но реално.

Затоа е неопходно да се стави крај на ова безумно експериментирање на светската академска наука, која е свртена наопаку од ефектот на отровот „пси-фактор“, а кој се чини дека дури не ги сугерира и можните катастрофални последици од овие безумни параноични контракции. Менделеев бил во право: „Проблемите со гравитацијата и проблемите со целата енергија не можат да се решат без вистинско разбирање на етерот како копнен медиум, кој пренесува енергија на растојанија“.

Менделеев бил во право во ова: „Понекогаш мислам дека за да се пренесе знаењето на денешната индустрија, до луѓето кои живеат од тоа, не води кон најдобри последици, таквите лица треба многу внимателно да се слушаат“.

„Главната поента на ова е дека заедничките интереси кои се вечни и трајни, честопати не се совпаѓаат со личните и привремените, но честопати се контрадикторни едни со други, а според мене треба да се даде приоритет, доколку не можат да се помират, со општите интереси а не на другите. Тоа е драма на нашето време “. (Менделеев, „Мисли за познавање на Русија“  во 1906 година)

Значи, етерот на Земјата е супстанција на секој хемиски елемент и средство – од секоја материја, постои апсолутна реална материја како космички елемент што создава суштина.

Земјиниот етер е извор и круна на целата оригинална табела на Менделеев, нејзиниот почеток и крај – алфа и омега на периодичната табела на елементи на Дмитриј Иванович Менделеев. Познавајќи ја суштината на Етерот лесно ќи ни постане јасна онаа научна смисла опишана во најдревните списи пишани на санскритот – Ведите.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.МК Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.МК може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.МК или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.