1 бајат леб
200 мл кисела павлака
2 јајца
150 г кругови шункарица
200 г кашкавал
100 мл млеко
Лебот исечете го на кришки и во круг наредете го во тркалезен калап обложен со хартија. Помеѓу кришките ставете круг шункарица и лента кашкавал.
Јајцата изматете ги со павлаката, додадете го млекото и промешајте. Прелијте го лебот во тавата и изрендајте кашкавал. Печете 15 минути на 200 степени.
Пронајдете не на следниве мрежи: ©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.