Канелони со спанаќ и три вида сирење

200 гр канелони
400 мл сос од домати
500 гр спанаќ
100 гр црвен кромид
50 гр путер
сол, бибер и зачини по желба
300 гр рикота
200 гр моцарела
Пармезан за посипување

Подготовка:
На загреаниот путер пропржете го сечканиот кромид, посипете со зачини, додадете го исчистениот и измиен спанаќ, па малку промешајте. На крајот, измешајте ја рикотата.
Во огноотпорен сад ставете го доматниот сос, па во него потопете ги канелоните полнети со приготвениот фил, покријте со исечкана моцарела и посипете со пармезан.
Се пече во загреана рерна на 200 степени Целзиусови околу 40 минути.
Добар апетит!

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.