Килограмите на плус сајз манекенката ѝ исчезнале

Loading...

Плус сајз манекенката Тес Холидеј објави видео каде буквално нејзините килограми исчезнаа, односно таа е згодна девојка во новото видео. Фотографиите го покажуваат нејзиниот нов изглед во спротивно на она кое што го промовира и на кое сите се прилагодени да ја гледаат.
Сепак, Холидеј открила за магазинот “People” дека станува збор за апликација која ги покажува совршените димензии на луѓето, а нејзината фотографија била “украдена” без нејзино знаење и дозвола за преземање.

An app that has nearly 50k downloads was dumb enough to steal photos of myself & two other plus size women & use them for this nonsense.? I’m sharing this because I wanna address a few things. First of all, the fact that anyone thinks it’s ok to market this to ANYONE is appalling, but like, come on y’all ??‍♀️ Secondly, why is @instagram not regulating the sponsored content like this? In a world of paid content, flat tummy teas, appetite suppressing lollipops (so many ?) its important for me to tell y’all that I have & will never partner with a brand or do paid content unless I genuinely use it or would recommend it to my best friend. I’ve been offered crazy amounts of money to sell y’all all kinds of things like teeth whitening (that doesn’t work), weight loss products (that are dangerous), etc., but that’s me- to each their own ??‍♀️ Lastly never let anyone make you feel like you need to alter your appearance or who you are. You are enough. You are worthy of love in your current body, whatever that body looks like. As for this bogus app, my lawyers will be sliding in your DM’s boo✌?#effyourbeautystandards

A post shared by T E S S ? (@tessholliday) on


“Оваа апликација има огромен број на корисници, но не биле многу интелигентни кога ја преземаа мојата фотографија за да ја обработуваат”, напиша на својот профил манекенката која е горда на своите килограми од кои со години заработува за живот.
Таа признала дека бурно следи и одбира што ќе промовира, дека не се залага за жените кои ќе ги имаат сите совршени црти на лицето и телото. Токму поради тоа повторно истакна колку е важно да се прифатиме такви какви што сме, да се цениме и почитуваме без разлика како изгледаме.
“Нема потреба за вакви апликации. Секако е важно вниманието, нежноста и љуовта таква каква што е навистина”, вели манекенката.

loading...