Македонија во ЕУ во 2021год. е долго очекуван проект и на него се работи безпрекорно, по секоја цена

Loading...
Македонија во ЕУ во 2021год. е долго очекуван проект и на него се работи безпрекорно, по секоја цена.
За успешно да се реализира овој проект како и загарантира модернизацијата и развојот на Македонија, овој процес,  треба да биде предводен од политичкиот врв и изгласан од нај демократската институција во нашата држава а тоа е Собранието.
За да успешно бидат предводени овие дипломатски процеси како и продобивки на нашата држава, Македонија треба на врвот да донесе политиколози и дипломати кои сигурно знаат како треба да се постапува.
Листа на пратеници и луѓе од врвот на политичките партии, кои се професионални и достојни за да бидат дел од лидерска група и достојно спроведат дипломатија, без аспирација ниту поддршка на нивните ставови и грешки.
– Африм Гаши – Магистер, ИСППИ, УКИМ
– Антонијо Милошоски – Магистер по политички науки, Бон, Германија
– Марија Петрушевска – Магистер по меѓународна политика и Дипломатија
– Панчо Минов – Факилтет за Политички науки, Белград
Зарем не е тажно, од целиот политични врв на 18 партии, во нашата земја има само 4 политичари на кои професија е Политика или Дипломатија.
Со вакви податоци, не знам која е светлата иднина на нашата земја, но сигурно дека еднаш ќе ја пронајдеме.
М.С.А
loading...