Сите ја сакаат италијанската кујна, особено кога станува збор за специјалитети како лазањи или тестенини. Тука е, секако, и омилената пица. Но, време да го пробате овој рецепт за мусака на италијански начин. Се разликува од нашата во неколку состојки кои ја прават посочна и разновидна.
Се пече половина час, но се подготвува подолги бидејќи пред да ја наредите во тепсија, мора да ги испржите месото и компирот.
Италијанците месото го пржат со домати, а во мусаката додаваат кашкавал. Ја преливаат со јајца во кои претходно е додадено млад кромид, за поинтензивен вкус.
Пронајдете не на следниве мрежи: ©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.