Печени компири со павлака и лук

Потребни состојки:
4 големи компири
Малку сол
Маслиново масло
за сос
120 г кисела павлака
1 лажичка сечкан магдонос
Сол и бибер
Лук во прав
Начин на подготовка:
Загрејте ја рерната на 200 степени. Измијте ги компирите, избришете ги и не ги лупете. Премачкајте ги со маслиново масло и посолете. Прободете ги со нож на неколку места за да излезе пареата. Печете го компирот во тава обложена со хартија за печење околу 60 минути. Свртете ги компирите на другата страна за да се испечат и од двете страни.
Направете го сосот така што во сад ќе ги измешате сите состојки.
Расечете ги печените компири и во средина ставете го сосот со павлака. На врвот додајте сечкан магоднос или кашкавал.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.