Послужете ги со сирење и пршута и уживајте
Потребни состојки:
6 јајца
75 милилитри павлака
1 лажичка сенф
1/2 лажичка црвен пипер
Прстофат сол и бибер
2-3 капки табаско сос
Начин на подготовка:
Ставете ги јајцата во ладна вода и кога ќе почне да врие, варете ги уште 10 минути. Можете да ги искористите и веќе готовите велигденски јајца. Кога јајцата ќе се оладат, излупете ги, исечете ги на половина и извадете им ги жолчките.
Во голем сад, ставете ги жолчките, павлаката и сенфот и добро измешајте. Погрижете се да добиете хомогена смеса. Потоа додајте го црвениот пипер, солта, биберот, сосот и уште еднаш измешајте.
Со помош на шприц за декорирање торти, пополнете ги белките јајце со сосот со жолчки. Добар апетит.