Полнет патлиџан: Совршен ручек за посни денови!

Состојки:
1 праз
1 кромид
3-4 модри патлиџани
100 гр ориз
маслиново масло
50 гр суво грозје
200 мл вода
сол и бибер
6 лажици доматно пире
Подготовка:
Исечете го модриот патлиџан на половина, извадете ја средината, намастете со масло и ставете го во рерна на 200 степени за 20 минути. Издинстајте ги кромидот и празот, додадете исечено месо од модар патлиџан, оставете го да врие 15 минути. Ставете суво грозје, ориз, сол, бибер и истурете вода. Гответе 20 минути.
Извадете го модриот патлиџан од рерна, наполнете го со фил, ставете го преку пирето и печете го во рерна 20 минути – 200 С.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.