Овој леб можете да го направите и со деца, се што треба да направите е да го обликувате тестото во топчиња и да ги оставите да ја направат формата што ја сакаат. Можете исто така да ги оставите да ги направат топчињата тесто ако се малку постари. Овој интересен леб се пече брзо на ниска температура, па тоа е дополнителен плус.
Тој е толку мек и сочен, и не мора да го месите тестото, само треба да го комбинирате со шпатула. Може да го послужите со салати, со разни домашни и купени намази, како и со шунка по ваш избор. Ако не сте мрзливи, направете домашен намаз од јајца, туна или тиквички.
Состојки:
200 гр брашно
170 мл млеко
20 гр шеќер
1 лажичка сув квасец
1 лажичка сол
10 гр путер, несолен