Потресна исповед од татко на смртна постела: „Ќерко, јас не те посвоив, јас те купив за 30.000 марки“

Loading...

„Ќерко, време е да ја дознаеш вистината, не те посвоив, туку те купив. Прости ми и најди ги вистинските родители и сестра ти, изјавил на смртна постела еден жител на Ниш.
Тој во 1981-ва година го посвоил украденото дете.


-Ќерко, наскоро ќе умрам и време е да ја дознаеш вистината. Ние тебе те посвоивме, но нелегално, те купив по твоето раѓање за 30.000 марки. Те молам прости ми и најди ги вистинските родители и сестрати близначка, рекол тој.
Со овие зборови непосредно пред смрт, еден жител на Ниш заради грижа на совест решил да ја каже вистината за случувањата од 1981. година.

loading...