Програма од 9 вежби со кои ќе се ослободите од брчките и салото на лицето

Loading...

Доколку имате дупла брада, полни образи или брчки околу очите, нема потреба да барате решение кај пластичната хирургија. Јогата за лице може да ви помогне да изгледате помладо на природен и безболен начин. За разлика од козметичките процедури и инјекции, вежбите за лице се како благ, но ефективен тонер којшто ја подобрува циркулација, ги зајакнува вашите мускули и дава трајни резултати. Па, пробајте ја оваа програма со 9 вежби со која ќе го ослабите и ќе го измазните лицето.
1. Обликувајте ја вилицата


Програма од 9 вежби со кои ќе се ослободите од брчките и салото на лицето
Поставете ги дланките на двете страни од брадата покрај вилицата.
Држете ја главата исправена и полека испружете ја брадата напред, создавајќи отпор во мускулите на вратот.
Држете неколку секунди, и пуштете.
Повторете 10-15 пати.
2. Подобрете ја циркулацијата


Програма од 9 вежби со кои ќе се ослободите од брчките и салото на лицето
Поставете ги дланките на слепоочниците и затворете ги очите.
Малку затегнете ја кожата на челото од страните.
Исплазете го јазикот што е можно повеќе.
Дишете бавно, вдишувајќи од носот и издишувајќи низ устата.
Правете ја вежбата 30 секунди.
3. Зајакнете ги образите


Програма од 9 вежби со кои ќе се ослободите од брчките и салото на лицето
Поставете ги 3-те средни прсти од десната рака на устата.
Ставете ја левата дланка на левиот образ.
Вдишете длабоко од носот, а потоа држете го воздухот во образите додека ја држите устата затворена.
Нежно притиснете го левиот образ.
Држете неколку секунди, па издишете.
Повторете 10-12 пати на секоја страна.
4. Опуштете ги мускулите н очите


Програма од 9 вежби со кои ќе се ослободите од брчките и салото на лицето
Поставете ги прстите над и под очите, како на фотографијата.
Очите треба да бидат помеѓу средниот и домалиот прст, средниот прст потпрете го на веѓите, а палците поставете ги зад ушите.
Нежно затегајте ја кожата околу очите, горе и долу, подигајќи ги веѓите и спуштајќи ги јаболчици со вашите прсти.
Држете ја положбата 30 секунди.
5. Изострете го носот


Програма од 9 вежби со кои ќе се ослободите од брчките и салото на лицето
Направете лабави тупаници со дланките и поставете ги над горната усна, така што показателите се веднаш под вашите ноздри.
Нежно затегнете ја кожата под носот надоле.
Држете ја положбата 30 секунди.

loading...